Børn m. særlige behov

Info
Børn med behov for særlig opmærksomhed 

Holdet er for børn, som har et særligt behov for lidt ekstra øjne, samt blive set og hørt på en anden måde, end hvad vi kan tilbyde på andre svømmehold. Dette hold har flere resurser i form af flere instruktører og færre deltagere. Her er også mulighed for, at forældre kan komme med i vandet som den relation, der kender barnet allerbedst.

Holdet er målrettet børn, som er psykisk sårbare, motorisk udfordrede, usikre eller vandskrække, særligt sensitive eller har andre udfordringer som gør, at de har behov for ekstra støtte i svømmeundervisningen. Holdet er oprettet for at give alle svømmere den bedst mulige undervisning, så der er ingen, der føler sig overset eller ved siden af. Her får alle en positiv svømmeoplevelse. 
En stor del af undervisningen består af legeaktiviteter. Der lægges vægt på genkendelighed og forudsigelighed. Det hjælper specielt børnene til at orientere sig i undervisningen og forbereder dem på det, der skal ske. Det mindsker stressniveauet og øger lykkehormonet.  

Vi lægger stor vægt på, at det enkelte barn får den støtte, som passer til barnets personlige behov. Det er især vigtigt, at barnet føler sig trygt og inkluderet, og derfor bestræber vi os på at skabe et tæt bånd mellem barn og træner. Der vil maksimalt være 8 på holdet. Der vil blive taget udgangspunkt i barnets niveau og behov, og instruktøren vil i samtale med barnets forældre sætte et mål og lave træning ud fra dette.


Kontakt: Kontakt svømmeklubbens formand, Helle Kurup, inden du tilmelder dit barn. På den måde sikrer vi dit barn en god og tryg opstart på svømmeundervisningen. Helles mail er: kontakt@hovedgaardsvommeklub.dk
 
Bemærkninger: Bassinet i Hovedgård Svømmehal er med sin størrelse på 16 m*7 m trygt og overskueligt for børnene. Bassinet har en dybde på 1,05 m i den lave ende og 1,45 meter i den dybe ende.
Klik venligst her for at læse hele beskrivelsen