Plask & leg m. mor/far

Info

Plask & leg m. mor/far (ca. 4-5 år)

Plask og leg er holdet for børn, der i trygge rammer med mor eller far i vandet kan begynde deres svømmeundervisning. Oplev kvaliteten i at deltage sammen med dit barn i både lege og små øvelser, der med vandtilvænning i centrum skal forberede dit barn til selvstændigt at modtage svømmeundervisning.

Undervisning:

En stor del af undervisningen består af legeaktiviteter. Der lægges vægt på genkendelighed og forudsigelighed. Det hjælper specielt børnene til at orientere sig i undervisningen og forbereder dem på det, der skal ske. Der fokuseres endvidere på at lære barnet at kunne høre efter, modtage beskeder (i form af øvelser) og efterfølgende udføre dem i praksis. Meningen er, at forældrene over tid trækker sig mere og mere, så det til sidst er barnet selv, der går til svømning.
Der er altid en træner 18+ med i vandet.

Målsætningen for dette hold er:
Vandtilvænning
Selvstændighed og tryghed i vandet.
At slippe mor/far og blive klar til selvstændig undervisning
Fokus på de 4 grundfærdigheder (bevægelse, vejrtrækning, balance og elementskift)
Svømning - både mave/hundesvømning og ryg (fremdrift og opdrift)
Flyde på både mave og ryg.
Crawl benspark med aqua-orm og vejrtrækning.
Rygcrawl benspark med aqua-orm.
Selvstændige hop i vandet.
At kunne dykke eller turde forsøge derpå.

Bemærkninger:

For alle vores børnehold gør det sig gældende, at udvalgte undervisningsgange bliver brugt til at lære om selvredning og livredning.
Man må gerne svømme med bælte på dette hold. Svømmeklubben stiller bælter til rådighed. Armvinger/svømmevinger frarådes, da disse giver sikkerhedsmæssige udfordringer og hæmmer børnenes bevægelse markant. Ønsker børnene at have svømmebriller på, er vi kun glade for dette, men vi fraråder dykkermasker, hvor næsen er pakket ind. Disse hæmmer vandtilvænningen og læringen om vejrtrækning i vandet.

Bassinet i Hovedgård Svømmehal er med sin størrelse på 16 m*7 m trygt og overskueligt for børnene. Bassinet har en dybde på 1,05 m i den lave ende og 1,45 meter i den dybe ende. Vandets temperatur er 27 grader.

Klik venligst her for at læse hele beskrivelsen